Asasinul grasimii

0
368

O ORA MAI TARZIU, SUNT IN PRIMELE TREI MINUTE ­DINTR-UN antrenament pe care-l fac cot la cot cu patru sportivi de la Memphis Tigers si incep sa vad pe propria piele care-i treaba cu jocurile mintii despre care m-a prevenit Frank.
Am mai avut momente de nesiguranta in timpul antrenamentelor si alta data, insa acum e altfel. Vocea din interior urla la mine: „Opreste-te! Vrei sa demonstrezi ca poti? Mai bine asaza-te si ia notite! Cui ii pasa ca faci asta?“.
Nu exclud posibilitati ca vomitatul sau lesinul, insa continui circuitul de flotari, un fel de exercitii de inot pe uscat, si urc o bara de pompieri de circa 5,5 metri folosindu-ma doar de maini.
Repetam circuitul de patru ori. Fara pauza.
La urmatorul circuit, condimentam putin antrenamentul cu un exercitiu numit „Salveaza copiii“. Ne prindem cu palmele de o pereche de bare paralele situate la o inaltime de circa 3,6 metri si ne deplasam de la un capat la celalalt. Telul e sa facem mai multe seturi, dar eu ma rog sa termin unul.
Calvarul continua: urmeaza alte trei serii de flotari si operatiuni de salvare a copiilor; inca trei urcari pe bara; alte flotari si exercitii de inot pe uscat; ridicari de saci cu nisip, care par sa nu se sfarseasca. Opreste-te pentru o singura secunda si Frank Matrisciano iti urla in ureche s-o iei din loc.
In sfarsit am ajuns la finalul antrenamentului. Am lucrat incontinuu 27 de minute si sunt epuizat. „Asta-i un antrenament obisnuit pentru voi?“, il intreb pe Wesley.
„E o adevarata provocare, atat din punct de vedere fizic, cat si psihic“, imi raspunde.
„Vrei sa te opresti. Corpul iti spune sa renunti. Dar Frank nu te lasa. Te afli intr-o stare mentala pe care n-ai avut-o niciodata.“

IN FINAL, CEEA CE-L DEOSEBESTE PE FRANK MATRISCIANO DE ALTI instructori este chiar abilitatea de a-i ajuta pe clienti sa-si domoleasca demonii pe plan mental. El nu urmareste cat de sus sar jucatorii lui, cat de repede alearga sau cate greutati reusesc sa ridice. Nu stie cat cantareste sau ce procent de grasime corporala are fiecare dintre ei. Nici nu-i pasa. Nu-l intereseaza indicatorii empirici ai progresului. „Daca urmezi exercitiile mele si-ti dai silinta, vei face progrese“, sustine el.
„Vocea interioara incepe sa te motiveze.“ In loc sa te traga inapoi, te impinge inainte, ajutandu-te sa dobandesti rezistenta si forta care depasesc impactul antrenamentelor din sala.
„Indiferent ce faci in viata“, spune Frank, „acest tip de antrenament iti va creste performanta“.
 

1
2
3
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here