Apucă, trage, repetă

0
251

Fitness pentru tot corpul în 4 mișcari simple

Fluxul continuu al acestui program de antrenament îți va ameliora condiția fizică generală – cu un accent important pe priză, deoarece vei lucra cu un disc. Alege un disc suficient de greu încît să te solicite, dar care să îți permi tă să lucrezi în forma corectă. Fă următoarea succesiune de exerciții, fără pauză. Odihnește- te după ultimul exercițiu, apoi execută circuitul încă de două ori.

Ridicarea discului deasupra capului

Așază în fața ta un disc. Apleacă-te din șolduri și genunchi și apucă discul. Ridică- te din nou ; la trei sferturi din drumul spre poziția de start , ridică greutatea spre piept și apoi deasupra capului, printr-o mișcare continuă. Fă mișcarea inversă și pune discul pe podea. Ridică-te și repetă de 6 -8 ori.

Ramat cu discul

Apucă discul și apleacă-te pînă cînd trunchiul este aproape paralel cu solul. Menținînd genunchii ușor flectați și zona lombară arcuită normal, folosește- te de mușchii spatelui și de brațe pentru a ridica discul la piept. Execută 6 – 8 repetări.

Fandări cu discul

Ține discul la piept, cu brațele încrucișate. Pășește înainte cu piciorul stîng pînă cînd copsa este paralelă cu solul, iar genunchiul din spate este la 3 cm de podea. Contractă mușchii fesieri și adu piciorul din spate înainte, ca să ajungi din nou la poziția de start. Execută 8-10 repetări, alternînd picioarele.

Aplecări cu discul

Ține un disc la piept. Flectează puț n genunchii, împinge șoldurile în spate și adu pieptul spre sol . Oprește-te în momentul în care simți că îți este solicitată regiune a lombară, apoi împinge călcîiele în podea și ridică- te. Execută 6-8 repetări.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here