Antrenează-te cu Michael Koch, cel mai în formă CEO din România

0
1317

De Lina Vdovîi. Fotografii de Alex Gâlmeanu.

Michael Koch a știut mereu ce vrea. Pe când era doar un puști, le-a spus părinților: „Să nu vă faceți griji pentru viitorul meu, eu voi avea bursă de sportiv la o universitate de top“. Avea opt ani și o determinare care-i surprindea pe cei din jurul său. „Stăteam mereu pe afară. Jucam fotbal, baseball și baschet; eram pasionat de multe sporturi. Mă atrăgea natura competitivă a sportului“, spune CEO-ul Kalon, cea mai nouă firmă fondată de Michael, care dezvoltă soluții software pentru companii mari din întreaga lume.

Kalon lucrează în prezent pentru McDonald’s, dar Michael Koch a avut de-a lungul timpului clienți precum P&G, Visa, Pepsi Co, Nike, AT&T. Compania are sedii în trei orașe din lume: New York, Palo Alto și București, biroul central în care lucrează cea mai mare echipă. Michael a venit în România pentru că, spune el, aici a cunoscut cei mai talentați oameni de IT, iar România are potențialul unui „Silicon Valley al Europei de Est. Poate chiar noul Silicon Valley al lumii“.

Michael a înfiinţat Kalon având în spate o istorie de succese de neegalat. La 36 de ani, Michael vânduse deja trei companii private, având ca obiect de activitate servicii pentru cel mai mare holding de agenții de publicitate din lume. Companiile sale se mândresc cu furnizarea unora dintre cele mai complexe iniţiative de dezvoltare globală în spaţiul digital, în peste 79 de ţări.

În tot acest proces de transformare a lui Michael Koch în CEO-ul de succes de azi, sportul a jucat un rol major. Când era mic, obișnuia să adoarmă cu mănușa de baseball pe mână și, în timp ce alți copii se jucau, el se ducea în curtea din spatele casei, cu mănușa și bâta de baseball, și se antrena până cădea întunericul. Apoi, întors în casă, obișnuia să adoarmă cu mănușa pe mână. „Cred că pasiunea pentru ceea ce faci este cheia succesului“, spune el. Fiind un quarterback de top, Michael a avut peste 10 oferte de burse sportive la universități de top din SUA, dar în final a ales Wake Forest University, o școală de renume din Atlantic Coast Conference. Astfel, ceea ce le promisese părinților la opt ani s-a adeverit.

Lasă-te modelat de sport

Michael are o sclipire în ochi și un zâmbet încrezător când își amintește de unul dintre cele mai importante meciuri pe care le-a avut în calitate de căpitan al echipei de fotbal a Universității Wake Forest, din North Carolina. Jucat împotriva celor de la Georgia Tech, echipă de Top 10 în SUA. „Înainte de meci, am avut una dintre cele mai puternice discuții motivaționale. E impresionant  să vezi 90 de bărbați hotărâţi să urmărească un singur țel, pe o singură cale“, spune el. „Cei de la Georgia Tech erau o echipă de top, toată lumea se aștepta să câștige, dar le-am demonstrat că-i putem bate“, își amintește CEO-ul. A fost una dintre cele mai mari victorii din istoria universității, care a dus echipa la mult dorita Cupă Aloha din Hawaii. „Acolo i-am bătut pe Arizona St. și am câștigat Aloha Bowl. Am şi acum inelul acela de campion.“

Fotbalul american, prin natura lui agresivă și competitivă, „îți permite să vezi pe loc din ce sunt făcuți oamenii“, spune antreprenorul. De atunci, de când a jucat fotbal în fața a 90.000 de oameni, a știut că poate păși oricând cu încredere într-un birou în care se află cei mai importanţi directori de companii digitale din lume. A mai știut, de asemenea, că va putea construi oricând o echipă, pentru că a învățat să muncească din greu, să facă sacrificii şi să-i îndrepte pe toți, pas cu pas, către un scop comun. „A conduce o echipă mare e ca şi cum ai conduce o companie. E vorba de oameni diferiţi, din cele mai diverse medii, animaţi de lucruri diferite. Un adevărat lider ştie să reunească aceste resurse şi să le orienteze spre un obiectiv comun.“

mh_michael_koch_20140909_0320

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here