Antrenament nocturn

0
256

Daca vrei sa-ti depasesti un record personal, du-te la sala sau la bazin dupa apusul soarelui. Corpul tau este cel mai pregatit pentru exercitii fizice seara, afirma un studiu efectuat de specialistii de la Universitatea din Carolina de Sud.

Oamenii de stiinta au testat un grup de inotatori in 18 momente diferite ale zilei, pe o perioada de 72 de ore, si au descoperit ca performantele optime ale sportivilor au fost inregistrate la 11 noaptea. Mai precis, acestia din urma au acoperit distanta de 200 de metri intr-un timp cu 6 secunde mai mic decit cel realizat in antrenamentele de dimineata. Se pare ca ritmurile noastre circadiene – functia fiziologica ce determina programul normal de somn – influenteaza performantele sportive.

Gata cu scuzele

Nu ai nevoie de mai mult timp ca sa te antrenezi, ci doar de o noua strategie. Barbatii isi pot dezvolta musculatura cu numai 2 antrenamente pe saptamina. Cel putin asa afirma cercetatorii canadieni. Dupa ce au studiat un grup de incepatori care au efectuat acelasi program de exercitii cu greutatea corpului de doua sau de trei ori pe saptamina, expertii au constatat ca 2 sedinte de pregatire sint la fel de eficiente ca 3 antrenamente.

“In plus, sint si mai la indemina persoanelor cu un program incarcat”, spune dr. Darren Candow, autorul studiului. El adauga insa ca, pe masura ce corpul tau se obisnuieste cu solicitarile, e posibil sa ai nevoie de 3 zile de antrenament pentru a stimula dezvoltarea ulterioara.

Echilibreaza-te

Daca muschii trenului inferior nu sint echilibrati, esti un candidat aproape sigur la dureri de genunchi si intinderi musculare. Insa poti evita accidentarile antrenindu-ti mai intens muschii posteriori ai coapsei. Sportivii care au facut 2 seturi de exercitii ce solicita acesti muschi pentru fiecare serie destinata cvadricepsilor si-au echilibrat forta picioarelor in numai 6 saptamini. Suna bine?

Foloseste atunci exercitiile din Galeria Foto!

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here