Antrenament multidisciplinar

0
356

Mihai Dragomir, antrenor de fitness, culturism și arte marțiale, te invața cum sa fii cu adevarat in forma. Cind eram noi copii și purtam cu mindrie patriotica cravata roșie de pionier, era o chestie foarte tare sa ai video sau macar sa ajungi sa vezi niște filme la video. Le povesteai și le disecai apoi zile in șir cu prietenii, analizai fiecare “faza” in parte și așteptai cu nerabdare urmatoarea ocazie sa vezi alt film, in timp ce la Televiziunea Româna era mare eveniment daca se difuza un film coreean sau sovietic ticsit cu mesaje propagandistice și “invațaminte” comuniste.

Cu filme cu Bruce Lee vazute pe ascuns la video a crescut și Mihai Dragomir, acum in virsta de 37 de ani, unul dintre cei mai bine cotați antrenori de culturism-fitness și arte marțiale. Pasiunea lui pentru sport și in special pentru arte marțiale a inceput in copilarie, in buna parte și datorita acestor filme. Ar fi dorit sa practice și el arte marțiale, insa pe atunci erau interzise, așa ca a optat pentru un alt sport, mai bine vazut, handbalul, pe care l-a practicat de perfor-manța. intre timp, artele marțiale au patruns ușor și in România și și-au facut loc catre suprafața, in special cele mai “soft”. Mihai a optat pentru Tae Kwon Do, o forma mai ușoara, semicontact, in care se poarta pieptar, manuși, tibiere și caști, dar ascuns facea și kick boxing, care inca nu era legal, fiind un sport full contact.

Mihai a jucat handbal de performanța la Steaua, timp de 13 ani, facind parte din lotul național de juniori, ulterior și din echipa a II-a a Stelei (pepiniera) in divizia B, calificindu-se in divizia A și ajungind rezerva celebrului handbalist Nicolae Munteanu, cel mai bun portar român la vremea aceea. in paralel facea și pregatire speciala, lucru care nu era privit cu ochi buni de catre colegii de echipa, care nu ii ințelegeau metodele de antrenament. La un moment dat al existenței lui i-a picat in mina o carte ce i-a marcat destinul sportiv, “Dezvoltare, armonie, frumusețe”, scrisa de catre unul dintre cei mai mari autori români de carți despre culturism, domnul Szekely Laszlo, volum care aparea intr-o perioada in care practic accesul la documentație despre fitness și culturism era extrem de limitat.

Mihai a fost fascinat de acest sport și și-a dat seama ca scopul lui, ca de fapt al oricarui om care dorește sa fie sanatos și in forma, este pregatirea fizica multilaterala, prin aceasta ințelegind a fi bun nu numai la un singur sport sau la o proba sportiva, ci intr-o multitudine de activitați – alergare, inot, forța, arte marțiale. In 1994 a avut marea oportunitate sa fie trimis in strainatate pentru a se specializa in vederea organizarii Campionatelor Europene de Culturism și Fitness ce urmau sa se desfașoare in 1996, in premiera, in România. A facut parte din stafful organizatoric, avind in grija toate echipele internaționale, supervizind in mod special stafful oficial, din care au facut parte Ben Weider, fondatorul și președintele IFBB (Federația Inter-naționala de Culturism și Fitness), Pamela Keagen, secretar general al IFBB, și Rafael Santonja, vicepreședintele IFBB.

Ei nu mai fusesera niciodata in România și le era oarecum teama de impactul cu o țara despre care nu știau mai nimic, așa ca sarcina lui a fost destul de dificila, insa s-a achitat cu succes și de aceasta indatorire. Permanent și-a menținut linia sportiva, antrenindu-se și in culturism și arte marțiale. in ultimii 10 ani a participat la organizarea și arbitrarea unor concursuri naționale și internaționale foarte importante de culturism, fitness, box, judo, arte marțiale, powerlifting și strongest man.

1
2
3
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here