Antrenament in parc

0
1232

Ai nevoie de o scuza buna ca sa nu mergi la sala o perioada? Am gasit noi una excelenta si care are marele avantaj ca de fapt nu presupune intreruperea antrenamentelor. In aceasta toamna vei invata sa te antrenezi in aer liber. Canicula a trecut, iarna e inca departe, iar temperatura este cea potrivita pentru a face cateva circuite in cel mai apropiat parc sau, daca iti face placere, undeva la padure.

De obicei oamenii ies in parc ca sa se plimbe sau ca sa alerge. Noi iti propunem o combinatie de antrenament cardio, bazat pe alergare, impreuna cu exercitii de forta cu greutatea corpului, pentru ca daca vrei sa fii in forma, ai nevoie atat de o inima rezistenta la efort, cat si de forta musculara. Studiile au aratat ca daca ai grija sa iti tonifici muschii si ligamentele, vei beneficia de mai multa forta si stabilitate la alergare, ceea ce in final iti va reduce riscul de accidentare, atat in sala, cat si afara, la alergare.

Chiar daca esti un fan declarat al salii de forta, profita de zilele insorite si fa cateva antrenamente afara – vei vedea ca aceasta schimbare de scenariu iti va prinde bine. Circuitele cu intervale combinate de alergare-forta iti obliga organismul sa se adapteze la ceva nou, cu care nu ai fost obisnuit, si in acest fel iti vei imbunatati radical conditia fizica. Unul dintre principalele beneficii ale antrenamentelor in alte conditii decat cele “standard” dintr-o sala de fitness este imbunatatirea proprioceptiei, mai exact constientizarea pozitiei propriului corp.

Cercetatorii au constatat ca antrenamentele efectuate afara, pe teren denivelat, solicita in mai mare masura sistemul neuromuscular, ceea ce amelioreaza echilibrul si capacitatea corpului de a se adapta la mediul in care se misca. Mai mult decat atat, consumul energetic al unui antrenament facut afara este mai mare decat daca ai face un antrenament similar in sala – deci daca te lupti cu niste kilograme in plus nu mai ai nici un motiv sa stai pe ganduri. Parc, plaja, padure – alege tu ce vrei. Important este sa iesi din sala o perioada si sa faci antrenamentele pe care ti le propunem in continuare.

Durata aproximativa: 60 minute

Incalzirea: Alearga usor timp de 5-6 minute. In urmatoarele 3 minute alearga cu viteza ceva mai mare, orientand fiecare pas spre exterior, ca si cum ai vrea sa schimbi brusc directia. In felul acesta iti incalzesti muschii situati pe flancuri si pe partile laterale ale coapselor. Pentru inca trei minute, fa pasi incrucisati: adu piciorul stang in fata celui drept, apoi paseste cu piciorul drept spre dreapta, adu piciorul stang in spatele celui drept si tot asa. Fa pasi incrucisati in ambele directii.

Interval de viteza: Alearga la 70% din maxim, apoi la 90% si revino la 70% – cate 60 de secunde din fiecare.

Genuflexiuni Sumo: Departeaza talpile mai mult decat latimea umerilor, varfurile spre exterior, tine spatele drept, privirea inainte si coboara trunchiul pana cand coapsele ajung aproape paralele cu solul. Fa 2 serii a cate 12 repetari.

Alergare: Timp de 6 minute vei alerga constant la o viteza la care iti vei mentine pulsul la 80% din maxim, dupa care te vei opri 30 de secunde.

1
2
3
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here