Aleargă în toată lumea!

0
299

De Lina Vdovîi. Foto: Guliver/Getty Images. 

Experimentează altitudinile

«Si, se pueden!» Dacă alergi la Mexico City Marathon, vei auzi foarte des acest îndemn: «Da, poți!» Și e bine să îți treacă pe la urechi acest lucru, mai ales spre final, când oboseala începe să se agațe de picioarele tale. Și, da, chiar poți să duci maratonul până la capăt, dacă știi să îți gestionezi resursele de energie. În Mexico City, provocarea este mai mare decât la alte maratoane de oraș, pentru că te afli la peste 2.000 de metri altitudine și, dacă nu ești obișnuit să alergi la înălțime, respirația poate să devină dificilă, în special în condiții de efort. Totuși, spre deosebire de alte maratoane, cum ar fi cel de la Copenhaga, unde am văzut preponderent oameni tineri, aici am avut plăcerea să alerg cot la cot cu maratoniști care aveau cel puțin de două ori vârsta mea. Iar asta mi-a întărit credința că «Si, se pueden!».

Pregătește-ți antrenamentul Ai nevoie de o bună condiție fizică, iar asta înseamnă cel puțin câteva luni de antrenamente de alergare, combinate cu antrenamente de forță, dedicate în mod particular musculaturii zonei lombare și abdominale – «core», cum spun americanii.

Șerban Damian Aleargă maratoane din 2006, iar primul a fost Maratonul Transilvania. De atunci până în prezent a bifat 27 de maratoane și 40 de curse pe distanțe mici. Cel mai mult i-a plăcut Olympus Marathon, pentru că a urcat de la nivelul mării până în vârful Muntelui Olimp. 

Personal best:  în 3h 20min 21sec, Maratonul de la Roma

1
2
3
4
5
6
7
8
9
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here