A slăbit 64 de kilograme după ce a eliminat aceste alimente din dietă

0
1350

Atacul de cord este unul dintre cele mai înfricoșătoare lucruri care i se pot întâmpla unei persoane iubite – dar, din păcate, o inimă nesănătoasă ucide anual mai mulți bărbați decât toate tipurile de cancer la un loc, bolile cardiace fiind principala cauză de deces pentru bărbați.

În urmă cu doi ani, Patrick Delaney s-a confruntat cu această realitate după ce tatăl său – care a fost supraponderal toată viața – a suferit un atac de cord fatal puțin după vârsta de 60 de ani. La momentul respectiv, în 2015, Delaney avea 30 de ani și cântărea 154 de kilograme – o greutate record pentru el până atunci. Se temea că dacă nu va schimba ceva în curând, va avea parte de aceeași soartă ca tatăl său.

Delaney, un inginer în vârstă de 32 de ani din Atlanta, Georgia, a fost încă din tinerețe corpolent. Și-a petrecut liceul și facultatea lucrând la Chick-fil-A, unde consuma de cinci-șase ori pe săptămână un sandviș de pui prăjit cu cartofi prăjiți și o cutie de suc. După ce pleca de la muncă se oprea la Taco Bell sau Pizza Hut pentru trei porții de burrito de pui cu garnitură de grisine. Dieta sa de fast food combinată cu consumul de alcool – care consta uneori în consumul a 10 beri într-o noapte – și lipsa de exerciții l-au făcut pe Delaney să cântărească 136 de kilograme la doar 21 de ani.

„Nu mâncam niciodată micul dejun, ci serveam doar două mese pe zi, pentru că mi se părea mai sănătos decât să mănânc de mai multe ori pe durata unei zile“, spune Delaney. „Nu știam nimic despre nutriție, așa că nu le-am pus cap la cap. Nu realizam câte calorii consumam, de fapt.“

Ajunsese să consume aproape 4.000 de calorii pe zi, cu 1.000 mai mult decât ar trebui să mănânce un bărbat normal și activ. Iar Delaney era orice altceva în afară de activ. Deși avea un abonament la sală în perioada studenției – unde mergea de două-trei ori pe săptămână pe banda de alergat – s-a oprit din orice activitate fizică pentru că nu a văzut vreun rezultat, nedându-și seama că obiceiurile sale alimentare erau cele care îl împiedicau să slăbească.

„Mereu am crezut că sunt un tip mare din cauza geneticii sau a metabolismului lent. Niciodată nu mi-a trecut prin cap că ar putea fi alți factori“, explică el.

Dar în timp ce se ocupa de organizarea înmormântării tatălui său, în 2015, Delaney a realizat că nu mai putea continua să trăiască așa. „Atunci mi-am dat seama că trebuie să-mi schimb alimentația“, afirmă el. „Primul lucru mare la care am renunțat au fost sucurile acidulate, eliminând dintr-un foc în jur de 600 de calorii pe zi. Am început să observ rezultate aproape instantaneu.“

Chiar dacă eliminarea sucurilor din dieta sa a fost cel mai ușor pas, Delaney încă mânca foarte mult, așa că a apelat la aplicația MyFitnessPal pentru a-l ajuta să-și urmărească consumul de calorii. Faptul că putea vedea cantitatea de mâncare pe care o consuma în fiecare zi l-a ajutat să fie mai responsabil, spune Delaney.

Și fast food-ul și mâncarea de restaurant au fost printre primele lucruri eliminate. Pentru a le suplini lipsa, Delaney a început să gătească acasă. Acesta a început chiar să-și pregătească în fiecare duminică șase porții de piept de pui la cuptor cu legume, asigurându-se astfel că rămâne pe drumul cel bun toată săptămâna. Și în loc să mănânce două mese uriașe, așa cum obișnuia să o facă înainte, a început să mănânce cinci-șase porții mai mici, în care intrau inclusiv gustările formate din struguri, migdale sau iaurt grecesc.

Mai mult, Delaney a acordat, în cele din urmă, încă o șansă exercițiilor fizice. Acesta a început prin a merge pe banda de alergat timp de 30 de minute, ajungând la un moment dat, cu ajutorul unui antrenor personal, să capete suficientă rezistență pentru a alerga. Fără să-și dea seama, ajunsese să slăbească între 1 și 1,5 kilograme pe săptămână. În primele șase luni, Delaney reușise să slăbească 22 de kilograme, iar la finalul anului 2016 era cu 45 de kilograme mai slab. Nu se simțise niciodată mai bine, încrederea în sine și energia sa erau la un nivel record pentru el.

Acum, Delaney se bazează pe o combinație de antrenamente cardio și de forță pentru a continua să slăbească, dar și pentru a-și contura musculatura. Ridică greutăți cinci zile pe săptămână pentru a-și lucra picioarele, brațele, abdomenul și spatele.

Echipamentul lui preferat? Aparatul de vâslit. Deși îi lucrează întregul corp, brațele, spatele și pieptul lui Delaney au devenit atât de puternice încât a ajuns să vâslească mai mult chiar și decât antrenorul lui. Printre celelalte exerciții preferate se numără cele pentru biceps, triceps, ridicările clasice de greutăți de pe bancă, tracțiunile, fandările, genuflexiunile și exercițiile de tip plank.

„Acum vreau să ies din casă și să mă mișc în loc să stau degeaba toată ziua“, spune Delaney. „Și mi-e poftă de mâncare sănătoasă, nu de junk food. Am băut de curând niște suc, pentru prima dată în ultimii doi ani, și nu mi-a plăcut deloc gustul – nu mai vreau să beau.“

La sfârșitul lunii iulie 2017, Delaney s-a urcat pe cântar și a fost șocat când a văzut numărul 90,5. Ultima dată când a avut o greutate mai mică de 91 de kilograme era în școala gimnazială – Iar acum vede rezultatele muncii sale.

„Sună puțin cam superficial, dar atenția pe care mi-o acordă femeile e incredibilă“, spune el. „Țin minte că eram la magazin odată și o tipă se tot holba la mine de vreo cinci minute. Credeam că am tricoul murdar sau ceva, dar la un moment dat am realizat că pur și simplu îi plăcea ce vedea.“

Delaney vrea să ajungă la 81 de kilograme și este foarte motivat să-și îndeplinească dorința. Mai mult, văzând pe graficul din aplicația MyFitnessPal cât de mult a progresat, se simte și mai încurajat să continue lupta.

Poți începe și tu să lupți dacă vrei să ajungi la fel, spune Delaney. Sfatul său? Trebuie să știi cât de mult mănânci. Dacă înfuleci mereu porții uriașe, începe să înregistrezi caloriile consumate. „Înainte de a începe să-ți schimbi dieta, înregistrează toate alimentele pe care le mănânci“, afirmă el. „Astfel, vei știi de unde să începi și ce să faci în viitor.“

Adaptare: Casa de Traduceri

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here