7 teste pentru rezistenta

0
1237

2. FA GENUFLEXIUNI CU IMPINGEREA GANTERELOR

TABEL DE PROGRES
■ Men’s Health Fit
20 de repetari intr-un minut
■ Peste medie 18 repetari
■ Mediu 16 repetari

Rezistenta anaeroba se refera la abilitatea ta de a te antrena la intensitate aproape maxima in reprize de 20-60 de secunde. „Oricine poate sa faca sprinturi si sa loveasca rapid cu pumnul timp de zece secunde“, spune antrenorul Chad Waterbury. „Dar daca poti sa mentii niveluri ridicate ale fortei musculare peste zece secunde, vei avea un avantaj imens.“ Rezistenta anaeroba reflecta puterea fibrelor tale musculare cu contractie rapida (de tipul II).

TESTUL Foloseste gantere care insumeaza aproximativ 30 de procente din greutatea ta corporala (asta inseamna o pereche de cate 15 kilograme, daca ai 90 de kilograme) si tine-le pe langa corp; departeaza picioarele la nivelul umerilor. Mentinandu-ti spatele arcuit in mod natural, impinge bazinul spre inapoi si coboara trunchiul pana cand coapsele devin paralele cu solul. In timp ce te ridici, du ganterele la nivelul umerilor, apoi impinge-le deasupra capului. Revino la pozitia de start si repeta timp de un minut.

CRESTE-TI REZISTENTA MUSCULARA Efectueaza doua seturi de exercitii de doua ori pe saptamana, cu pauze de 90 de secunde intre ele. Daca nu poti sa faci cel putin 16 repetari in primul set, ia gantere mai usoare. „Si adauga inca o repetare la fiecare prim set“, recomanda Chad Waterbury. „Odata ce reusesti sa faci 20 de repetari, ia-ti gantere mai grele si incearca sa faci din nou 20 de repetari.“ Continua sa ridici mai mult pana cand atingi obiectivul Men’s Health.

1
2
3
4
5
6
7
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here