6 exerciții cu kettlebell care îți vor topi grăsimile

0
3280

Antrenamentele cu gantera kettlebell combină exercițiile cardio cu rezistența, utilizând mișcări continue (uneori de-a dreptul epuizante), fără a-ți da timp de odihnă între reprize. Ce înseamnă asta, de fapt? Că includerea acestor 6 exerciții în antrenamentul tău obișnuit va produce un stres metabolic care va deveni inamicul numărul unu al grăsimilor.

Balansarea kettlebell-ului este mama tuturor exercițiilor de acest tip. E perfectă pentru condiționarea metabolică, deoarece necesită mișcări continue, energie și control total asupra corpului la coborâre. Asta îți va transforma spatele într-o centrală care va alimenta motorul metabolic. Pentru a executa acest exercițiu corect, ține-ți spatele drept, gâtul în linie cu coloana și genunchii moi. Presiunea trebuie să fie pe șolduri, nu pe picioare.

Ridicarea ganterei implică și îndoirea genunchiului, deci și mai multă forță în picioare. Ar trebui să te împingi de jos în sus, pentru ca kettlebell să sară și să atingă un moment de imponderabilitate în partea de sus. Folosește-ți mâinile pentru a-i controla coborârea, fără a face pauză.

Fandările cu kettlebell-ul îți întind piciorul din față, pentru a te putea extinde mai mult, ceea ce va stimula mușchii feselor. Poziția în care ții kettlebell-ul ajută la întărirea umerilor și a trunchiului.

Genuflexiunile cu kettlebell sunt, de departe, una dintre cele mai bune variațiuni pe această temă. Datorită poziției greutății chiar în partea superioară a corpului, această mișcare îți permite să te lași mai jos, menținându-ți totuși o postură dreaptă, datorită necesității de a contrabalansa greutatea. Acest lucru transformă genuflexiunea nu doar într-un exercițiu constructiv, cât și într-unul de creștere a mobilității.

Ridicarea cu o singură mână a ganterei, deasupra capului, e un exercițiu de stabilitate, deoarece trebuie să controlezi triunchiul, încheietura mâinii, brațul și umerii, pentru a nu lăsa kettlebell-ul să cadă.

Un Russian twist cu kettlebell-ul este un exercițiu clasic pentru tors, potrivit pentru dezvoltarea mușchilor abdominali oblici. Iar kettlebell-ul e un instrument perfect pentru rezistență în acest exercițiu, pentru că are un mâner care o face ușor de apucat.

Adaptare: Casa de Traduceri

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here