5 sporturi de iarnă pe care trebuie neapărat să le încerci. Câte ai bifat până acum?

0
1737

Dacă ești de părere că e inconfortabil și dificil să practici vreun sport iarna în aer liber, e cazul să arunci o privire la această îmbrăcăminte groasă de ski și încălțăminte concepută pentru a rezista zăpezii. Călduroasă, practică și gândită special pentru a te lăsa să te miști în voie printre nămeți, cu ea nici nu vei simți că afară e frig sau că ești înconjurat de un munte de zăpadă. Dacă nu mergi pe pârtie bine echipat, e posibil să ți se pară frig și neplăcut, dar cu hainele potrivite ai șansa să descoperi adevărata plăcere de a aluneca prin zăpadă.

Zăpada îți dă posibilitatea să practici sporturi care îți solicită la maximum corpul. Iată ce merită neapărat să încerci sezonul ăsta:

  • Cel mai popular sport de iarnă peste tot în lume

Schiul este, probabil, primul sport care îți vine în minte atunci când te gândești la sporturile de iarnă. Nu pare foarte solicitant să aluneci agale pe pârtie, însă, în realitate, când schiezi îți pui în mișcare toate grupele majore de mușchi. Acest sport îți solicită, în mod special, mușchii abdominali, așa că ai un aliat în plus pentru a da jos kilogramele acumulate de Sărbători.

Este unul dintre sporturile de iarnă care se învață foarte repede, chiar și fără monitor, așa că dacă încă nu ai pus o pereche de schiuri în picioare, e cazul să pui această activitate pe lista ta cu lucruri de încercat.

  • În plină pantă ascendentă și tot mai practicat

După schi, snowboarding-ul este cel mai practicat sport de iarnă. Îți solicită mult picioarele și abdomenul și este destul de simplu să înveți să aluneci cum trebuie pe pârtie. Trebuie să știi, însă, că dacă vrei să înveți bine, ai nevoie și de o placă de bună calitate, pentru că întreaga experiență depinde de accesoriile pe care le folosești, așa că alege-o cu grijă.

  • Sportul cu care arzi 1.500 de calorii într-o singură oră

Un sport pentru iubitorii muntelui, dar și pentru cei care vor să-și forțeze trupurile. Este vorba despre fat biking pe zăpadă, o activitate relativ nouă la noi care însemană, de fapt, ciclicsm de munte, dar pe zăpadă. Americanii deja au organizat anul trecut primul Campionat Național de Fat Biking, o competiție care a strâns o mulțime de atleți în formă maximă și dispuși să-și pună corpul la încercare pe parcursul a celor 30 de kilometri, cât avea traseul.

Fat Biking-ul pune tot corpul în mișcare și într-o singură oră te ajută să arzi 1.500 de calorii. Noi zicem că merită să-l încerci.

  • Nou, interesant și antrenant

Dacă încă nu ai încercat caiacul pe zăpadă, poate anul acesta îi dai o șansă. Este o activitate nouă, dar foarte antrenantă și ușor de învățat. La noi în țară se organizează inclusiv o competiție pentru acest sport –  Romanian Snow Kayak. E, cu siguranță, dacă nu o modalitate de a-ți pune corpul în mișcare, una în care te vei distra alături de amici în timpul vacanței de iarnă.

  • O activitate pentru cei cărora le place adrenalina

La fel de distractiv, dar mai mult pentru cei cărora le place adrenalina este airboarding-ul. Folosind o sanie gonflabilă, poți aluneca în voie pe pârtie cu o viteză amețitoare. Este un sport care seamană cu body-boardingul, doar că e pe zăpadă.

 

Sursa foto: Shutterstock

(P) Articol realizat împreună cu Biciclop

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here