4 motive să dai sala de forță pe mișcarea în propria grădină

0
1768

Ne place sportul în toate formele lui, așa că îți propunem să faci niște mișcare și în propria grădină. Motivul? Ai nenumărate beneficii – fizice, mentale, dar și alimentare.

Sala de sport este locul special creat pentru un tip care vrea să se mențină în formă, dar uneori nu strică să te bucuri și de puțină mișcare și în aer liber. Iar dacă de pe urma acestei activități ai parte și de o masă sănătoasă la finalul zilei, noi zicem că merită pe deplin. Uite câteva argumente să te apuci de treabă în propria curte, mai ales dacă ai niște teren care zace nefolosit.

  • Grădina nu se mai lucrează ca pe vremea bunicilor, ai niște „gadgeturi” interesante și pentru asta

„O grădină îmi consumă mult timp și nu merită efortul” – și tu ai zis asta de câteva ori, preferând să pui gazon pe tot terenul și să-ți iei de-o grijă? Ținem să te contrazicem, pentru că în prezent nici lucrul cu pământul nu se mai face ca pe vremea bunicilor. Poți apela la astfel de motocultoare profesionale ca să termini repede cu treburile neplăcute și consumatoare de timp și să ai și garanția că rezultatul va fi unul la înălțime.

Nu mai e cazul să privești activitățile de acest tip doar din perspectiva uneltelor manuale și depășite, pentru că și în domeniul agricol s-au dezvoltat o mulțime de soluții tehnice, mai ales în ultimii ani. Poți găsi pentru orice activitate din grădină o ustensilă nouă care face totul mai simplu, dar te poți rezuma la motocultor, deoarece cu el te ocupi de cele mai dificile activități din grădină.

  • Te ajută să slăbești  

Ai observat că majoritatea persoanelor care se ocupă intens de agricultură nu au probleme de greutate? Nici nu e de mirare, având în vedere câte calorii poți arde cu câteva activități ce țin de grădinărit. Potrivit BoxingScene.com un bărbat arde în 30 de minute de grădinărit cu ustensile mecanizate peste 240 de calorii. De asemenea, săpatul în grădină timp de jumătate de oră te ajută să arzi peste 200 de calorii, iar calculele au fost făcute pentru un bărbat care cântărește 80 de kilograme. În cazul în care cântărești mai mult de atât, arderile sunt și mai intense.  

  • Scapi de stres si de oboseală

Probabil știi deja că sportul contribuie la secreția unei cantități mai mari de endorfine, hormonii fericirii, așa că nu te va mira că și mișcarea în grădină are aceleași efecte. De altfel, numeroase studii au arătat și că activitățile ce țin de grădinărit ajută la scăderea nivelului de cortizol (hormonul stresului) din organism. Când lucrezi în grădină nu faci doar mișcare, ci petreci și timp în aer liber și la final ai și sentimentul că ai realizat ceva, acel sense of accomplishment, cum ar spune americanii. Toți acești factori te ajută să te refaci mental după o săptămână în care te-ai ocupat de zeci de proiecte la birou.

  • Dacă te ocupi de o grădină de legume ai și parte de niște alimente sănătoase la cină

Poți să plantezi orice, dar, dacă alegi să pui niște legume, ai și avantajul legat de alimentație. O salată făcută din legumele din propria grădină lângă o friptură suculentă constituie o cină perfectă la finalul unei zile stresante. Într-o lume în care legumele din supermarket parcă nu mai au niciun gust, o salată cu legume din curtea ta pare o adevărată delicatesă, ca să nu mai vorbim despre avantajele legate de faptul că știi exact sursa alimentelor din farfurie.

În cazul în care ai niște teren disponibil pentru o astfel de activitate, e limpede ce ai de făcut de acum încolo, nu-i așa?

 

Sursa foto: Shutterstock

(P) Articol realizat împreună cu Toolman

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here