4 lucruri cheie de care depind performanţele tale de zi cu zi

0
4242

Pentru a-ți atinge potențialul și pentru a atinge noi culmi ale performanței zi de zi, trebuie să ții cont de patru factori cheie. Iată despre ce este vorba:

Odihnă. Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu te odihnești cum trebuie

Un organism care nu are parte de un somn cu adevărat odihnitor nu poate da randamentul de care este cu adevărat capabil. Efectele lipsei de odihnă sunt devastatoare: nu te vei mai putea concentra, sistemul imunitar va fi slabit, vei fi iritat și nervos, vei avea migrene și chiar și libidoul tău va avea de suferit.

Un bărbat adult are nevoie de 7-8 ore de somn pentru a funcționa adecvat. Nu doar numărul orelor de somn contează, ci și calitatea lui, motiv pentru care trebuie să-ți creezi confortul de care ai nevoie. Astfel de saltele pentru pat sunt potrivite pentru un bărbat care vrea să devină zilnic mai bun și care cere mereu mai mult de la el, în rest, depinde doar de tine să îți stabilești un program cât mai sănătos.

Sportul – aliat al minții și al trupului

Uneori pare că nu ai suficient timp pentru a strecura și o oră de sport în programul tău zilnic. Pare că ai atât de multe lucruri de făcut, încât pur și simplu în zi nu exista suficiente ore și pentru asta, așa că renunți repede, nu-i așa? Este unul dintre cele mai mari deservicii pe care ți le poți face.

Orice minut pe care ți-l petreci făcând mișcare este unul care îți ajută trupul, care îți limpezește mintea și care face uitate anxietatea și stresul. Dacă ai senzația că nu ai energia necesară pentru a face câteva exerciții fizice, trebuie să știi că ele te vor energiza și oboseala se va risipi imediat, pentru că sportul stimulează producția de endorfine.

Alimentaţia. Ce te ajută şi ce îţi răpeşte din energie

Cu siguranță știi deja dictonul celebru care spune că „ești ceea ce mănânci“. E timpul să și ții cont de el și să îl aplici zi de zi. Renunță la tot ce înseamnă alimente prăjite în baie de ulei. Produsele de la fast food sunt și ele inamici incontestabili ai organismului tău, pentru că sunt pline de grăsimi saturate care îți vor afecta atât sănătatea trupului, cât și pe cea a minții.

Fructele și legumele proaspete, carnea slabă și moderația. Aceste lucruri te vor vor ajuta să ai o dietă sănătoasă și îți vor oferi energia de care ai nevoie pentru a muta munții din loc.

Oamenii din jurul tău. Pe cine să păstrezi şi la cine să renunţi

Unii oameni trăiesc pentru a-i critica pe ceilalții, alții sunt pur și simplu egoiști și te seacă de energie. Întrebarea pe care tu ar trebui să ți-o pui este pe cine merită să păstrezi în viața ta și pe cine nu. Nu vei putea să atingi succesul pe niciun plan dacă te înconjori de oamenii nepotriviți.

Poate părea dur, însă ar trebui să analizezi foarte bine oamenii cu care ai contact zi de zi. Obiceiurile lor se vor lipi negreșit de tine, așa că trebuie să faci o selecție atentă și să determini cine merită și cine nu merită atenția ta.

Aceștia sunt cei patru piloni de care ar trebui să ții cont dacă vrei să te autodepășești. Nu trebuie să uiți, însă, nici faptul că ei depind unul de celălalt și că nu este suficient să acorzi atenție doar unuia dintre ei.  

(P) Articol realizat împreună cu staer.ro

Sursa foto: Shutterstock

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here