3 lucruri pe care bărbații super-lucrați le fac, pentru a se menține în formă

0
733
cum te mentii in forma

Probabil ai și tu un prieten care e mereu în formă, fără să pară că se chinuie foarte mult pentru un trup perfect lucrat.

Acel prieten care mănâncă legume cu plăcere, nu consumă shake-uri cu proteine, nu își numără caloriile la fiecare masă și nu se ferește de deserturi. Află că trupul perfect lucrat pe care reușește să-l mențină chiar și în lipsa unui program draconic de fitness nu se datorează doar genelor bune.

Prietenul tău a reușit în schimb să-și construiască un stil de viață și niște obiceiuri care îi permit să se mențină în formă fără prea mult efort. Iar aceste obiceiuri pot face diferența între un trup lucrat și unul care nu pare prea trecut pe la sală.

Iată 3 dintre aceste obiceiuri:

  • Fac parte dintr-o echipă de amatori

Sunt momente în care mersul la sală poate părea un adevărat calvar. Însă ce ai spune dacă te-ai alătura unei echipe de fotbal pentru amatori? Sporturile de echipă sunt amuzante și sunt o modalitate excelentă de a te menține în formă. Vei arde calorii într-un mod plăcut și vei consuma pe teren toată energia negativă pe care o acumulezi la birou.

  • Merg mult pe jos

Mersul pe jos este cel mai ușor și ieftin mod de a te menține în formă. Iar dacă îți vei întreba prietenul care mereu pare ieșit din sala de sport care este unul dintre secretele lui, sunt șanse mari să menționeze mersul pe jos. Așadar, dacă stai aproape de birou, renunță la mașină sau la mijloacele de transport în comun. Dacă ți se pare prea greu, poți lua și bicicleta.

În weekenduri poți merge în plimbări lungi prin oraș. Vei descoperi locuri noi și interesante și te vei menține în formă. O drumeție pe dealurile sau prin pădurile de lângă oraș este la fel de eficientă.

  • Transformă treburile casnice în antrenament

Cel mai probabil, prietenul tău care e meru în formă nu fuge de treburile casnice niciodată. Mai degrabă profită de ele pentru a se menține în formă. De la schimbat becuri sau bateriile la senzorii de incendiu din toată casa, sunt o mulțime de lucruri pe care le poți face în jurul casei și care îți lucrează toate grupele de mușchi.

Apoi, poți găsi o mulțime de proiecte de tip „do it yourself“ pe care să le faci în timpul liber. De la reîmprospătarea lavabilului până la construirea propriului grătar în curte, toate te pot ajuta să te menții în formă. În plus te relaxează după o săptămână stresantă. Dacă ai nevoie de un mic ghid în alegerea materialelor de construcție sau trucuri despre cum alegi cel mai bun lavabil, pe pagina de YouTube a lui Cezar Rapotan – CEO-ul celei mai mari companii de distribuție de materiale de construcție din România – vei găsi o mulțime de sfaturi în acest sens.

Așadar, pentru o formă fizică de invidiat poți apela la trucuri inteligente, care să te salveze de la chinul de a-ți petrece majoritatea timpului liber în sala de fitness.

 

Sursă foto: Shutterstock.com

(P) Articol realizat împreună cu Cezar Raportan

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here