3 activități practice care te ajută să faci mai multă mișcare zilnic. Câte calorii arzi cu ele

0
1797

Unele activități practice și casnice îți solicită corpul îndeajuns de mult încât nu mai e nevoie să faci exerciții fizice în ziua respectivă.

Dacă te-ai decis să schimbi câte ceva în stilul tău de viață și să faci mai multă mișcare, câteva activități practice, pe care s-ar putea să le știi deja, te pot ajuta enorm. Dacă nu ai timp să treci pe la sală într-o zi, poți să te pui pe treabă în jurul casei și să obții un dublu beneficiu în felul acesta. Iată câteva activități care te ajută să arzi calorii fără să îți dai seama:

  • 30 de minute în curte te pot ajuta să arzi până la 200 de calorii

Dacă stai la curte, e de ajuns să folosești un astfel de aparat și să tunzi iarba timp de 30 de minute ca să arzi niște calorii. În final, câștigi pe două fronturi – curtea arată bine, iar tu poți să sari peste mersul la sală pentru o zi. În plus, începe deja perioada în care trebuie să te ocupi de astfel de activități în curte, așa că ai un motiv în plus să nu le mai amâni.

Arderile depind și de cât cântărești de la bun început. Astfel, în cazul în care cântărești în jur de 60 de kilograme, în jumătate de oră vei arde circa 137 de calorii. Dacă acul cântarului îți arată puțin peste 80 de kilograme, poți arde 200 de calorii în 30 de minute. Dacă adaugi și alte 30 de minute petrecute curățând terenul de iarba tăiată, vei mai arde încă 120, respectiv 178 de calorii. Ce zici, merită?

Dacă tot suntem la treburile din curte, trebuie să știi că nu arzi calorii doar atunci când tunzi iarba, ci și când te ocupi de alte activități ce țin de grădinărit. O jumătate de oră de grădinărit te ajută să arzi alte 200 de calorii, așa că ai un motiv în plus să-ți pui la punct grădina.

  • Spălarea mașinii echivalează cu efortul depus în peste 30 de minute de box

O altă activitate practică ce te ajută să arzi calorii este spălarea mașinii. Probabil că de obicei apelezi la o spălătorie auto pentru a-ți curăța mașina, însă, dacă alegi să o faci de unul singur, poți să arzi aproximativ același număr de calorii pe care l-ai arde practicând peste 30 de minute de box.

Când speli mașina, corpul tău este supus unui efort considerabil și arzi undeva la 314 calorii. Poate ți se pare că nu merită efortul să faci asta ori de câte ori ți se murdărește mașina, însă noi zicem că nu strică uneori să te ocupi tu însuți de curățarea ei, mai ales că te poate ajuta să te și menții în formă.

  • Zugrăvitul te ajută să arzi 300 de calorii într-o oră

Plănuiești de ceva vreme să zugrăvești o cameră, dar tot amâni activitatea asta? Dacă ai nevoie de o impulsionare, află că o oră petrecută zugrăvind te ajută să arzi 306 calorii. Sunt puține șanse să zugrăvești o cameră în doar o oră, așa că întreaga activitate de la un capăt la altul te va ajuta să arzi peste 1000 de calorii. Dacă preferi tapetul, trebuie să știi că și aplicarea lui duce la arderea a peste 150 de calorii într-o oră. Mai e cazul să vorbim despre împlinirea că ai reușit de unul singur să te ocupi de o renovare rapidă?

 

 

Sursa foto: Shutterstock   

(P) Articol realizat împreună cu Toolman

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here