3 activități de weekend ideale ca să te reconectezi cu prietenii tăi

0
315

După 5 zile pe săptămână în care încerci să bifezi toate sarcinile de la serviciu, tot ce îți dorești este să te lași în voia „efectului de weekend“, cum numesc cercetătorii libertatea de a-ți alege activitățile care te fac să te simți bine și care te reconectează cu cei dragi.

1. Pentru aventurieri – weekend la munte pe două roți

Pentru o astfel de aventură ai nevoie de un cocktail de minim trei tipuri de prieteni: unul cu glume bune, unul care găsește rapid soluții și unul care are idei trăsnite; toți trebuie să aibă biciclete. Dacă simți pe vreunul că se eschivează, promite-i o fântână cu țuică în loc de apă, așa cum a avut noroc să găsească echipa „Trotineta“, din Vin ciclistii (1968).

Odată ce ați rezolvat cu alcătuirea echipajului, mai trebuie să negociați cine vine cu mașina și să găsiți o soluție pentru transportul bicicletelor. Veți găsi util un astfel de suport de biciciclete care permite accesul la portbagajul mașinii; acesta trebuie să se poată rabata chiar și cu bicicletele montate.

Ultimul pas este să găsiți traseul care să vă provoace și motiveze. Poți să îți alimentezi imaginația cu un video realizat de echipa Aventuri pe bicicleta pe traseul Padiș – Glăvoi – Sudrigiu, în Munții Apuseni:

2. Pentru maeștrii în conversație – la mâna mulinetei în Delta Dunării

Dacă nu te-ai văzut de multă vreme cu prietenii tăi, organizează un altfel de aventură, una care să vă permită să stați la povești de la răsărit până la apus – o tură de pescuit în Delta Dunării. Partea bună la o astfel de activitate este că nu e nevoie să aveți experiență; despre cele mai bune locuri de pescuit din Deltă, puteți afla de pe info-delta.ro și, pe lângă asta, mai aveți nevoie de echipament și de un ghid care să vă stea la dispoziție cu o barcă.

Pescuitul este una dintre cele mai plăcute activități în aer liber: aer proaspăt, camping, mese sănătoase și entuziasm ca la prinderea lui Moby Dick la fiecare mișcare de cârlig. E locul din care oricine se întoarce acasă cu povești bune.

3. Pentru gentlemeni – o vizită la un barbershop

GPS-ul poate indica, la fel de bine, și destinații urbane potrivite reconectării cu prietenii tăi. Așa cum femeile merg la spa cu prietenele lor ca să se relaxeze și înfrumusețeze, așa și tu poți să-ți convoci gașca de prieteni ca să le propui o altfel de activitate.

Rezervă toate scaunele dintr-un barbershop pentru un tuns ca la carte și un bărbierit tradițional pentru tine și prietenii tăi. Printre prosoape umede și aromate, uleiuri pre-shave, cremă de bărbierit, pămătufuri și briciuri, conversațiile curg, poveștile se adună, unele mai spumoase ca altele, și glumele prind forme nebănuit de relaxate. Mai mult, puteți să vă faceți și o tradiție din asta și să vă dați întâlnire o dată pe lună într-un astfel de spațiu destinat masculinității.

Weekend-urile pot fi mai mult decât o ieșire la bere, mai multe runde de jocuri pe Playstation și o tură de parc;  ai timp de vineri seara și până duminică după-amiaza să te expui unor altfel de experiențe de reconectare cu oamenii în preajma cărora te simți bine. Acestea vor fi și cele mai memorabile weekenduri din viața ta.

Sursă foto: Shutterstock.com 

(P) Articol realizat împreună cu biciclop.eu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here