2 exerciții bodyweight pentru brațe și abdomen de nota 10

0
1531

Andy Speer, antrenor și creator al programelor Anarchy Abs și Anarchy Arms de la Men’s Health care te ajută să pui mușchi și să arzi grăsimile cât se poate de rapid, știe câte ceva despre brațe și abdomen. Ce surpriză, nu?

Cele două exerciții pe care Speer ți le arată în acest clip folosesc doar propria ta greutate corporală (exerciții bodyweight). Sunt excelente pentru că te solicită să faci un efort mare într-un timp scurt.

Începutul în forță implică flotări cu brațele aproape de corp. Fă cât de multe poți în timp de 60 de secunde. Un minut petrecut astfel îți va face bicepșii și tricepșii să explodeze. La propriu (aproape)! Dupa acest prim exercițiu dinamic, urmează  unul static de izometrie – planșa pe model hollow-body diamond (poți afla exact ce înseamnă asta uitându-te la clip), pe care ar trebui să o menții tot 60 de secunde. Planșa, după cum probabil că știi deja, te obligă să păstrezi atât mușchii abdominali cât și tricepșii contractați. Practic, activează aceleași grupe de mușchi pe care le-a lucrat și primul exercițiu. O să ai nevoie de ceva putere de voință ca să duci totul la bun sfârșit, dar, tocmai de aceea, îți poți închipui că efectul va fi pe măsură. Așa că merită!

Datorită numărului mare de repetări în 60 de secunde, nu ai nevoie să folosești niciun fel de greutăți suplimentare pentru a favoriza dezvoltarea masei musculare. Și cum exercițiile bodyweight implică multiple grupe musculare și articulații, ele sunt un bonus excelent la programul tău obișnuit de antrenament. Din aceleași motive însă, pot reprezenta doar ele un program eficient de sport al zilelor în care nu ai prea mult timp la dispoziție.

Instrucțiuni. Execută exercițiile în ordinea în care ți le-am prezentat.

  1. Flotări cu brațele pe lângă corp – cât de multe poți în 60 de secunde.
  2. Planșă hollow-body diamond menținută 60 de secunde.

Apoi odihnește-te 60 de secunde. Gata, ai terminat prima serie! Recomandarea e să faci între 3 și 5 serii o dată.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here