15 minute pentru abdomen

0
538

… si vei arata mai bine ca oricind – gratie acestor 3 programe de exercitii cu efect rapid (apasa aici ca sa vezi programul)

Muschii abdomenului arata cool la oricine, insa daca esti boxer, ei indeplinesc anumite functii care depasesc cu mult aspectul estetic: se contracta pentru a proteja organele interne de loviturile joase si te ajuta sa te rotesti sau sa te apleci lateral, pentru a evita pumnii sau picioarele. Iata de ce aceste miscari modificate din box si arte martiale te vor ajuta sa iti dezvolti muschi abdominali extraordinari, spune Michelle Dietrich, General Manager la World Class Fitness Romania.

Încearca aceste exercitii in ordinea prezentata aici. Pentru inceput, alege ca obiectiv serii de 30 de secunde pentru fiecare exercitiu, odihneste-te 30 de secunde si apoi ai doua variante: repeta exercitiul sau treci la urmatorul. Urmatorul pas este sa cresti durata seriei la 60 de secunde, cu pauze de 60 de secunde intre serii. Antreneaza-te in intervale de 15 minute. Daca vrei sa arzi mai multe calorii, intre serii boxeaza cu umbra sau sari coarda.

Poti sa folosesti acest program de antrenament cit de frecvent doresti – o data pe saptamina sau 5 zile la rind. Exploateaza fiecare secunda a celor 15 minute, cu programul de antrenament care ti se potriveste. Muschii abdominali sint baza unui corp tonic si bine antrenat. Daca boxezi sau practici arte martiale, ii vei folosi in majoritatea pozitiilor. Iar daca nu te mai antrenezi dind lovituri de pumn si picior, iti poti lucra foarte bine abdomenul.

În sala, fa exercitii la aparate, ceea ce iti va da un avantaj in privinta izolarii grupelor musculare pe care vrei sa le antrenezi. Daca esti in vacanta si nu vrei sa intrerupi antrenamentele, gaseste un scaun, o bancheta sau o masa care sa iti permita sa stai cu picioarele ridicate, astfel incit genunchii sa fie indoiti la 90°. Din aceasta pozitie, poti face crunch clasic sau cu rotire, lucrind astfel muschii oblici. Crunch pentru abdomen: fa miscari lente, controlate, care sa-ti permita sa contracti muschii abdominali atunci cind te ridici, dar si sa cobori, rezistind gravitatiei.

Vechiul ritm in care faceam abdomene nu e cea mai buna alegere ca tehnica de lucru – folosim prea mult inertia in detrimentul contractiei musculare, cind ridicam trunchiul. Protejeaza-ti coloana vertebrala (in special portiunea cervicala), mentinind gitul aliniat cu trunchiul. Cind te ridici, preseaza regiunea lombara de podea. Doar umerii trebuie sa se ridice de la sol, iar zona lombara sa fie in contact permanent cu el. Fa 3 serii a cite 20 de repetari – crescind, progresiv, pina la 50.

1
2
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here