#ExperientaMH – Testul performanței sportive

0
2459

De Irina Mereacre. Foto: Gabi Gogiu.

Eugeniu Dedov aleargă încă din liceu, însă a început să participe la competiții în urmă cu un an. Cea mai mare distanță parcursă până acum a fost de 65 de kilo­­­metri în cadrul ultramaratonului Bucu­rești − Valea Plopului. „Este vorba despre cursa 100 for Children, în cadrul căreia voi alerga și în acest an, în scop caritabil, pentru a ajuta copiii aflați în grija asociației Pro Vita Valea Plopului. De această dată mi-am propus s-o parcurg integral“, spune el.

_DSC7737

Premiul oferit de Centrul Superfit a constat într-o testare cardiometabolică, EKG și adipometrie. Dr. Șerban Damian, nutriționist sportiv, cel care a realizat ana­­­liza, precizează: „Potențialul lui Eugeniu este bun. VO2 max – parametrul care îi ajută capacitatea de performanță – este în limitele superioare. Cu toate acestea, este loc de mai bine, ținând cont că vrea să participe la competiții de anduranță. Prin antrenament, își poate îmbunătăți capacitatea de performanță“.

_DSC7714

Pentru parcurgerea unei distanțe mari, cum ar fi de 100 de kilometri, este necesar să menții un efort constant, fără abateri de ritm. „Pe termen scurt, recomandările dr. Damian îmi vor permite să adopt o abordare mai sigură a ultramaratonului, iar pe termen lung, să urmez un antrenament care să-mi îmbunătățească parametrii metabolici“, spune Eugeniu.

_DSC7807

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here