#ExperientaMH – Salt cu parașuta

0
2475

Când a participat la ­concursul nostru, Răzvan a bifat doar un premiu: saltul cu parașuta. „A fost senzațional! Cea mai tare experiență de până acum. Nu știu dacă există ceva mai intens“, spune el. „Cel mai mare șoc e atunci când te afli în ușa avionului, la 4.000 de metri, și trebuie să sari. E acea teamă care dă frumusețe saltului și îți crește adrenalina.“

IMG_1026

Răzvan a sărit în tandem cu Alexandru Nicolau, campion mondial la aterizarea la punct fix, la centrul de parașutism TNT Brothers din Clinceni. „A fost foarte curajos. E un bărbat dornic de senzații tari și plin de entuziasm, însă totodată atent la indicații și ­cooperant“, spune ­Alexandru. Un lucru esențial în căderea liberă. „Există un briefing pe care îl aducem la cunoștința clientului. Acesta cuprinde informații importante despre pregătirea pentru salt, ajustarea hamului, verificarea parașutei, aterizare. În cădere liberă nu îl auzi pe celălalt, așa că se recurge la alte modalități de comunicare.

IMG_1196

De exemplu, cu o bătaie pe umăr îi transmiți că e momentul să-și scoată mâinile în poziția de cădere liberă.“ Profesionalismul lui Alexandru l-a convins pe cititorul nostru să treacă la următoarea etapă. „Aș vrea să urmez cursuri de parașutism ca să pot sări neînsoțit. Bănuiesc că senzația este și mai intensă când ești pe cont propriu“, spune el.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here