#ExperientaMH – Lecție de gătit

0
2659

Text: Irina Mereacre. Foto: Gabi Gogiu.

Deși este un tânăr de doar 21 de ani, Codrin are o pasiune mai puțin comună pentru un bărbat: gătitul. Îi place întregul proces: să meargă la cumpărături după produsele alimentare, să le prepare. Vestea că a câștigat un curs de gătit cu chef Sorin Bontea, de la Hell’s Kitchen – Iadul bucătarilor de pe Antena 1, l-a bucurat enorm: „M-a învățat multe lucruri pe care le voi aplica. De exemplu, cum să țin mai bine cuțitul ca să nu mă tai, cum să prepar anumite sosuri, cum să verific dacă este gata carnea“, spune el.

chef sorin bontea 2

Succesul întrevederii este confirmat și de chef Sorin Bontea. „Am văzut că îi place cu adevărat să gătească, așa că întâlnirea nu putea fi decât una plăcută. Am gătit un tartar de ton, după o rețetă puțin diferită, dusă un pic în zona asiatică, apoi un mușchi de vită cu sos Bearnaise și sparanghel“, povestește el. „Am încercat să-l învăț pe Codrin câteva tehnici de gătit. Am lucrat împreună, dar l-am lăsat și singur, iar în cele din urmă s-a descurcat.“

chef sorin bontea 1

Dacă vrei să te înscrii la un show culinar este musai să mergi cu temele făcute. „Mi-ar plăcea să particip, dacă m-aș pregăti suficient. Recomand oricui îi place să gătească să stea cât mai mult în bucătărie. Este o experiență care merită trăită“, spune Codrin.

chef sorin bontea

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here