#ExperientaMH – Adrenalină pe scaunul de copilot

0
2897

Text: Luiza Gabriela Vîlsan. Foto: Radu Chindriș.

Ciprian lucrează în telecomunicații însă, ca orice bărbat, e pasionat de mașini. Întâlnirea cu pilotul Andrei Mitrașcă a avut loc cu ocazia ATA Racing Show, la Academia Titi Aur, cel mai complex autodrom din România. „Deși a fost o dimineață friguroasă, sunetul motoarelor și mirosul de cauciucuri au încălzit atmosfera“, spune câștigătorul. Despre experiența de pe traseu, Ciprian spune că „în prima tură voiam să fiu atent la cât mai multe lucruri (traseu, viteză, cum abordează curbele, cum schimbă vitezele, cum manevrează volanul) și nu prea m-am ales cu nimic. Nici nu știu când au trecut cele două minute și 15 secunde. În a doua tură am văzut totul“. N-au lipsit nici peripeţiile, Andrei ratând ziua de antrenamente.

_DSC8298

„Am fost puţin îngrijorat. Cu o zi înainte, după 500 de metri de condus, s-a stricat turbina maşinii. Am făcut un maraton ca să găsim alta. Din păcate, maşina nu a putut să ofere senzaţii mai tari. Skoda Fabia RS TDI, cu 190 de cai putere, e mai puţin performantă decât cea pe care o folosesc de obicei“, spune Andrei Mitraşcă.

Ciprian le recomandă pasionaților de mașini să renunțe la curse­le de pe stradă și să o facă pe un circuit amenajat. Întâlnirea s-a lăsat cu o promisiune din partea pilotului: „Acum ne-am dat doar pe varianta de asfalt, dar când o să facem teste pentru sezonul viitor o să-l sun. Cursa pe macadam e mai spectaculoasă.“

_DSC8260

 

Articol preluat din ediția de noiembrie 2015.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here