Tot ce trebuie să știi despre câștigătorii Cover Model 2017

0
816

Interviuri De Iulia Pocol. Foto: Alex Gâlmeanu.

Le-ai urmărit evoluţia și i-ai votat? A sosit momentul să afli și poveștile lor.

Câștigătorul: Adrian Savin

27 de ani, hairstylist, București

Stă 10 ore pe zi în picioare, la job. Apoi mai stă o oră, în sala de forţă.

Nu consider că există un etalon pentru succes, ci mai degrabă o măsură a lui pe care doar cel în cauză o poate avea. Dacă succesul înseamnă împlinire pe toate planurile și perspective de viitor în care investesc zi de zi resurse și energie, atunci da, sunt un om de succes. Și cum am ajuns aici  – pur și simplu trăind asumat, consecvent cu principiile mele și conectat la cei din jur.

Mă număr printre puţinii care și-au transformat pasiunea într‑un job de succes. Îmi plac motoarele și, în general, sporturile extreme. Nu ratez niciun sezon pe pârtie și nicio petrecere cu prietenii.

Viaţa începe acolo unde se termină zona de confort. Cover Model a fost o combinaţie între dragostea pentru sport și un stil de viaţă sănătos și ambiţia mea de a câștiga acest concurs. Într-o societate sedentară, astfel de concursuri sunt un adevărat model pentru cei care își doresc să își schimbe stilul de viaţă.

Am jucat rugby în copilărie, încă din școala generală. M-a captivat acest sport de echipă, este un sport dur și bărbătesc. Am învăţat multe în perioada aceea despre ce înseamnă să faci parte dintr-o echipă, să muncești mult, să îţi dorești să obţii Victoria, dar și despre cum să accepţi o înfrângere din partea unor adversari mai pregătiţi. De atunci, sportul a intrat în rutina mea zilnică.

Am avut un singur viciu – fumam. La semifinală, Horaţiu, unul dintre juraţi, m-a întrebat asta și m-a certat. Am ieșit puţin supărat de acolo, dar n-am mai pus ţigara în gură de atunci. Mestec multă gumă.

La sală, încerc să lucrez toate grupele musculare și îmi place să combin diferite exerciţii. Sunt deschis către nou și învăţ mereu exerciţii și tipuri de antrenament noi. De obicei aleg metoda «picăturii chinezești» – repetări multe și greutăţi mici, pentru că mă ajută să îmi definesc musculatura.

Nu am o dietă specială, însă sunt atent la calitatea și cantitatea alimentelor. Moderaţia este foarte importantă pentru mine. Am exclus complet alimentele prăjite și evit să combin carbohidraţii cu proteinele. De asemenea, am grijă să combin alimente corect, astfel încât să am o digestie ușoară și organismul meu să absoarbă toate nutrimentele necesare.

Antrenamentul este unul dintre obiectivele mele, indiferent de evenimentele care se petrec în viaţa mea sau de cât de ocupat sunt. Indiferent de oră, includ un antrenament în programul meu zilnic.

Există câteva principii de care trebuie să ţii cont atunci când faci sport: nu începe antrenamentul fără să te încălzești, nu te duce la sală dacă nu ești suficient de odihnit sau dacă ai dormit doar câteva ore. Informaţia înseamnă putere, iar în ziua de astăzi, găsești tot ce trebuie să știi la un click distanţă. E bine să te informezi, mai ales în ceea ce privește exerciţiile, pentru a evita accidentările de orice fel și pentru a te asigura că obţii rezultate.

Motto-ul meu: „Nu există nu pot, există doar nu vreau.“

Simt că sunt atât de norocos și am primit atât de mult de la ceilalţi – am o familie perfectă și prieteni de suflet –, încât, deseori, simt că oricât m-aș strădui, nu voi putea să fiu vreodată pe deplin recunoscător pentru oamenii și lucrurile preţioase din viaţa mea. Dar mă străduiesc să fiu, la rândul meu, să ofer cât pot de mult celor din jur. Nu mă dau înapoi de la activităţi de voluntariat, atunci când am ocazia, și mă consider o persoană cinstită și de cuvânt.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here