Gândește măreț

0
715

De Michael Easter. Adaptare de Luiza Gabriela Vîlsan. Foto: Benjamin Lowy.

Nebunia este pe cale să înceapă. Cincisprezece bărbaţi stau cu spatele la perete într-un depozit reamenajat de 2.000 de metri din Salt Lake City, Utah, SUA. Sunt anxioși, se vede în mișcările pe care le fac în mod inconștient – balansul de pe un picior pe altul, frământatul degetelor, rotirea ochilor. Muzica punk care răsună din boxe adaugă o intensitate aproape palpabilă momentului când Rob MacDonald, directorul de fitness de la Centrul Gym Jones, cu dimensiuni de supererou, se plimbă printre ei.

MH0915_FEA_FIT_02

„Tu, 48. Tu, 54. Tu, 63“, spune MacDonald, arătând cu degetul către trei oameni. „E numărul de calorii pe care trebuie să le arzi – într-un minut. Dacă nu poţi, vei încerca până îţi va ieși.“

Înjurături rostite printre dinţi își fac apariţia pe măsură ce fiecare bărbat își dă seama de imensitatea sarcinii. Pentru a ajunge la obiectiv, pe care MacDonald îl calculează în funcţie de masa corporală și nivelul de pregătire, fiecare bărbat trebuie să dea totul. Durerea e o promisiune, suferinţa, garantată.

Prima victimă se urcă pe AirDyne, o bicicletă staţionară cu mânere mobile și cu un ventilator gigant pentru roata din faţă. E un aparat de tortură cu un aspect remarcabil de inocent; cu cât pedalezi mai mult, cu atât devine mai grea pedalarea, din cauza inevitabilei rezistenţe la aer.

1
2
3
4
5
6
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here