11 visuri pe care ți le permiți

0
690

De Richard Sine. Adaptare de Irina Mereacre. Ilustrații: Patrick Leger.

 1/ Locuri bune la meciurile locale – de la 199 lei

„În facultate urmăream meciurile echipei preferate de fotbal în baruri, împreună cu amicii mei. După absolvire, prietenul meu Alex și-a luat bilete pentru un sezon întreg, iar la puțin timp după l-am însoțit împreună cu alți doi tipi. Era perioada de glorie a anilor ’90. Toți patru am mers la multe meciuri – o activitate care constituia o parte importantă din viețile noastre sociale.¹ Când te implici în meciurile dintr-un sezon, poți să vezi cum se scrie istoria. Am trăit atâtea seri memorabile, de care ne vom aminti mereu. Desigur, toți împărtășim pasiunea pentru acea echipă, însă adevărata loialitate este cea pe care o avem unul pentru celălalt. Acum suntem combinați cu toții, iar majoritatea dintre noi au copii. Încă ne mai cumpărăm bilete în sezon, dar abia ajungem la câteva meciuri. Avem nevoie de aceste momente ca să ne relaxăm și să petrecem timpul împreună. E riscant să-ți faci un abonament pentru tot sezonul, întrucât sfârșești prin a vinde biletele nefolosite.² Ar fi ușor, dacă toate meciurile ar fi sold-out. Evident, după fiecare sezon dezastruos ne gândim să renunțăm la acest obicei. Dar nu poți să nu te gândești că fix în anul în care renunți la asta, echipa ta va deveni campioană.“ —Matei Arnăutu, 42 de ani, director de IT la o firmă de telecomunicații din Cluj

Cumpără fericirea

1. „Este important să investești în relațiile de prietenie cu alți bărbați, deoarece îți asigură un sentiment de confort și siguranță“, spune Roland Levant, profesor de psihologie la Universitatea Akron. Ca să-ți menții grupul de prieteni intact, identifică activitățile voastre comune.

2. Poți să vinzi biletele rămase pe okazii.ro sau pe olx.ro, însă cel mai bine ar fi să găsești un alt grup de microbiști cu care să faci „tranzacțiile“. Prețul abonamentelor poate varia, pentru meciurile de fotbal din România, între 199 și 1.449 de lei.

2/ Piscină în curte – de la 17.000 lei

Acea pată albastră îți va transforma curtea într-o stațiune. O piscină de 700x350x150 de centimetri poate porni de la 17.000 de lei (fără ­costurile pentru excavație și beton), iar lucrările durează cam o lună. La asta se mai adaugă costurile de întreținere și timpul petrecut în fiecare săptămână ca s-o cureți – 30 de minute. Să nu uităm de sterilizator, al cărui preț pleacă de la 3.000 de lei și ajunge la 10.000 de lei. O soluție de succes e ­utilizarea apei sărate, o metodă mai prietenoasă cu mediul și mai ieftină. Ce ai de câștigat de pe urma acestei investiții? Vei crește prețul casei tale și vei obține ceva mult mai valoros – o viață mai lungă. Persoanele care înoată în mod ­frecvent au un risc de deces cu 53% mai mic în decursul a 13 ani, comparativ cu ­persoanele sedentare, arată un studiu de la Universitatea Carolina de Sud.

3/ Echitație – de la 550 lei/lună

Te va ajuta să-ți îmbunătățești echilibrul, coordonarea, mobilitatea la nivelul articulațiilor, îți va stimula circulația sangvină, îți va crește încrederea și te va ajuta să devii mai răbdător. 550 de lei este prețul de pornire pentru un abonament de 10 lecții, cu durata de circa 30 de minute fiecare, toate desfășurate în prezența unui instructor. La acest cost se mai adaugă prețul echipamentului – pentru care, evident, nu vei investi lunar. Astfel, echipamentul de bază trebuie să conțină cască de protecție (de la 120 lei, horse-shop.ro), vestă de protecție (de la 252 lei, equitana.ro), pantaloni lungi (de la 250 lei, agromdorna.ro), încălțăminte (de la 180 lei, horse-shop.ro) și mănuși (de la 8,80 lei, articolecai.ro).

1
2
3
4
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here