Să-l ajutăm pe Ziggy să ne reprezinte la concursul de sănii Fjällräven Polar

0
1507
Ziggy Frumosul, alergătorul montan care are curajul de a conduce sania trasă de câini la Fjällräven Polar.
Ziggy Frumosul, alergătorul montan care are curajul de a conduce sania trasă de câini la Fjällräven Polar.

Fjällräven Polar este o competiție de sănii trase de câini care se desfășoară în Scandinavia, în apropierea Cercului Polar. Traseul are aproximativ 300 de kilometri și trece prin Norvegia și Suedia. Concurenții sunt amatori, oameni obișnuiți dar care sunt în căutare de aventuri intense la maxim și care vor să-și testeze limitele. Într-adevăr, concursul de la Fjällräven Polar e perfect pentru asemenea teste! Geruri de -30 de grade, furtuni, peisaje înghețate cât vezi cu ochii. „E ca pe o altă planetă aici! E minunat!” spune un fost concurent.

Organizatorii pun la dispoziția participanților toate cele necesare expediției, adică sania, câinii, corturi, inclusiv haine adaptate condițiilor speciale.

La Fjällräven Polar nu a mai participat niciun român. Deci Laurențiu Pop ar putea fi primul.

Dar cine este Laurențiu? Un tânăr de aproape 35 de ani din Reghin, IT-ist ca profesie și pasionat de alergare, în special de cea pe traseuri de munte. E departe însă de a fi fost dintotdeauna un sportiv pasionat. Până acum 10 ani avea 115 kg și nu-i plăcea câtuși de puțin să facă mișcare. Până într-o zi când a trebuit să se oprească de 3 ori pentru a urca scările pînă la etajul 2. Atunci a decis că lucrurile o să se schimbe. Ceea ce s-a și întâmplat! În primul an a slăbit 40 de kilograme. Desigur, sportul a fost parte importantă în schimbarea stilului său de viață. În 2012 a participat la primul EcoMarathon și de atunci a ținut-o tot așa. E hotărât să continue – sportul și natura sunt parte din viața sa în momentul ăsta și nu vrea în niciun caz să se schimbe.

De ce vrea la Fjällräven Polar? Ca să-și demonstreze că este capabil atât de extraordinarul efort fizic, cât și de cel psihic. Că poate învinge frigul, vânturile și singurătatea de dragul de a merge întotdeauna înainte și a-și urma scopurile. Și pentru că e o provocare extremă, demnă de unul ca el – îndrăgostit de a fi provocat.

Concurenții sunt selectați prin vot, câte unul din fiecare zonă geografică. Pentru Europa Centrală, Ziggy (porecla lui Laurențiu de pe când avea 13 ani) este pe locul 2, în urma concurentei din Ungaria. Votul se încheie pe 14 decembrie (cu o zi înainte ca Ziggy să împlinească 35 de ani), deci mai avem încă o săptămână pentru a-l ajuta să ne reprezinte. Și poate că anii următori și mai mulți căutători de senzații tari, oameni cu trupul și spiritul călite, vor fi motivați să participe. Deocamdată însă Ziggy e deschizătorul de drum.

Procedura de vot e foarte simplă. Nu trebuie decât să dați click aici și apoi să-l votați pe Ziggy Frumosul. Haideți să-i facem cadoul ăsta de ziua lui și apoi să-i fim alături în aventură!

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here