Vehiculul tău de evadare

0
667

De Mark Ryan Sallee. Adaptare de Irina Mereacre. 

Noul BMW pe două roţi „iubește“ curbele. Colegul nostru de la MH SUA a scos unul la o tură prin California.

Motocicletele din gama BMW Heritage 2017 – inclusiv modelele R nineT și variaţiile Scrambler, Pure, Urban G/S și Racer – sunt solide și puternice. Scrambler-ul pe care l-am condus a pornit zgomotos la o apăsare de buton, apoi s-a liniștit într-un zdrăngănit relaxat.

Navigând la turaţie mică, motorul e elegant și silenţios, ascunzându-și personalitatea pentru momentele agitate de accelerare puternică. În traficul din oraș își face treaba, însă nu e nimic firesc aici; motorul său lat de tip boxer și oglinzile mai mari îngreunează strecuratul printre benzi.

Însă pe drumurile mai puţin circulate motorul revine la viaţă, încurajându-te să bagi mâna în acceleraţie și să-l menţii turat pe curbe. Și e cea mai frumoasă motocicletă pe care o poţi lua cu 13.000 de dolari.

BMW R nineT RACER 2017 – 13.295$, 1.170cc motor boxer, 110 cai putere

Vitezometrul

Bordul modern este inspirat de motocicletele clasice din anii ’70, fabricate pentru a rupe pământul. Vitezometrul acestui vehicul atinge până la 355 km/h.

Șaua

Este poziţionată la 81 cm faţă de pământ și perna se ridică ușor la spate, ca să-ţi relaxezi trunchiul la drumurile mai lungi. Chiar și motocicliștii devotaţi au nevoie de răsfăţ.

Ampatamentul

Când te așezi pe o motocicletă de curse te simţi, evident, ca și cum ai participa la una. Totul datorită distanţei ample dintre centrul fiecărei roţi și ghidonul drept, care te face să te apleci spre înainte.

3 motive să-ţi iei o motocicletă 

Mai sigur ca oricând! Cu frâne ABS este mai puţin probabil să ai o derapare fatală, potrivit unui studiu din Trafic Injury.

Bunăciuni! Numărul femeilor care se urcă pe locul din spate s-a dublat din 2003, potrivit Consiliului Industriei de Motociclete din SUA.

Căști mișto! Poartă-le. Incidenţa accidentelor fatale la motocicliștii fără cască e dublă faţă de cei care poartă una.

Articol preluat din ediția de septembrie 2017.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here