Investeste in distractii

0
234

Obiecte de arta

Costuri de pornire Mai putin de 25.000 $, plus costuri minime pentru asigurare

Cum sa faci „Daca n-ai bani pentru un Picasso, incearca sa explorezi domeniul artei contemporane si investeste in lucrarile artistilor tineri cu viziuni moderne“, sugereaza Michael Plummer, director si cofondator la Artvest Partners. Adesea, el ii indruma pe colectionarii noi spre lucrari unice, ca desenele sau picturile in acuarela.

De ce sa tii cont Vanzarile globale de obiecte de arta au depasit 64 de milioane de dolari in 2011, triplu fata de totalul celor vandute in 2002. De fapt, in decursul ultimilor zece ani arta a depasit pana si indicele bursier S&P 500. Si, ca in fiecare investitie, daca vei cauta diversitate, iti vei asigura veniturile viitoare. Indrazneste sa investesti in obiecte de arta si ramai ferm pe pozitii atunci cand trebuie sa scoti bani din ele.

 


Vinuri
Costuri de pornire Sute sau chiar mii de dolari, in functie de vinurile alese, plus taxe pentru depozitare sau o pivnita

Cum sa faci „Cele mai importante aspecte pe care trebuie sa le urmaresti sunt vinul de calitate si producatorul“, spune Keith Williams; el a inceput sa colectioneze vinuri acum 20 de ani. Cumpara vinuri de calitate superioara, in editii limitate, si bucura-te pe masura ce le creste valoarea. „Cu doar 150 $ mi-am cumparat un Chateau Lafite-Rothschild din 1982 si recent am vandut sticla cu 4.000 $.“ Decide singur daca e o chestie profitabila.

De ce sa tii cont Chiar daca piata chineza e in plina ascensiune, sticlele frantuzesti domina licitatiile, in special marcile din categoria Grand Cru. Pentru o valoare buna, Keith cauta nume mari (cum ar fi Chateau Lafon-Rochet) pozitionate cu patru sau cinci pozitii sub marcile de top.


1
2
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here