Evadează din sala de sport

0
232

Mișcarea de tip cardio este ca o lamă de ras: după câteva săptămâni de folosire intensivă, devine tot mai tocită și ineficientă. Așa că îți trebuie o nouă provocare. Mai jos ai trei antrenamente eficiente, pe care le poți face indiferent de locul în care vei ajunge vara asta


Pe plajă

Ce să faci Trage o linie în nisip în apropierea apei, dar într-un loc în care nu va fi ștearsă la primul val. Desenează încă una la 70 de metri distanță. Aleargă de la o linie la alta, de 16 ori, la o intensitate a efortului de 70% din capacitatea ta maximă. Cu alte cuvinte, cât să îți fie greu să porți o conversație. De fiecare dată când ajungi la linie, efectuează următoarele exerciții și odihnește-te pentru 30 de secunde: planșa frontală (menține 20 de secunde), fandare (10 repetări) sau flotări (10 repetări). Alege mereu un alt exercițiu.

De ce funcționează Când te antrenezi pe nisip, toată forța ta dispare obligându-te să depui și mai mult efort ca să parcurgi aceeași distanță. Rezultatul? Vei arde mai multe calorii decât atunci când faci sport pe asfalt.

MH0708_TBL_FIT_RUNNING_Page_1

 

La piscină

Ce să faci Într-o piscină de 25 de metri lungime, fă două ture de bazin, apelând la stilul liber. Odihnește-te 20 de secunde. Apoi, efectuează două ture de bazin înotând pe spate. Reia de încă patru ori, astfel încât la sfârșit să fi înotat 1.000 de metri.

De ce funcționează Înotul îți asigură toate beneficiile sănătoase pe care ți le aduce și alergatul, însă fără să îți afecteze articulațiile. Un studiu efectuat recent în Franța, pe un grup de participanți la triatlon, a scos la iveală faptul că 7% dintre accidentări apăreau la înot, iar 73% la alergat. Piscina este, de asemenea, un mediu ideal și pentru cross training. Poți, de exemplu, să îți odihnești mușchii pe care îi antrenai în alergările lungi sau în plimbările cu bicicleta, fără să îți reduci arderile.

MH0708_TBL_FIT_RUNNING_Page_2

1
2
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here