Adio, insecte!

0
253

Cu toate că sunt mici, pot cauza daune majore. Minienciclopedia pe care ți-o punem la dispoziție te va ajuta să le vii insectelor de hac. Intervenim rapid în situațiile cele mai critice

 

Protejează-te de bolile transmise de insecte
Ți-ai blindat pielea cu o loțiune împotriva insectelor, cumpărată de la farmacie? Acum poți să te protejezi și mai mult.

Îți plac drumețiile
Fii atent la…
Boala Lyme

Despre ce este vorba
Această infecție însoțită de febră îți poate pune viața în pericol. Este produsă de înțepătura unei căpușe, iar până la jumătatea lunii mai a anului curent, în România au fost confirmate 34 de cazuri din 208 cazuri suspecte.

Cum s-o previi
Căpușele sunt „luate“ de pe plante. Dacă te plimbi printre plante înalte, bagă-ți tricoul în pantaloni și pantalonii în șosete. Dacă nici așa nu ai scăpat de mușcătura unei căpușe, citește paragraful „Scoate căpuşa“ de pe pagina asta.

 

Ești pasionat de grătare
Fii atent la…
Virusul West Nile

Despre ce este vorba
Purtătorii acestui virus sunt țânțarii. Infecția poate duce la febră, dureri de cap, oboseală și dureri musculare. Virusul poate cauza și alte complicații, inclusiv meningită, paralizie, efecte neurologice permanente.

Cum s-o previi
Țânțarii iubesc apa – mediul ideal pentru reproducere. Dacă ții grătarul în aer liber, după ploaie, scutură bine husa cu care-l învelești și acoperă cu pământ zonele din curte în care se acumulează apă.

 

Ești mereu la munte sau la pădure
Fii atent la…
Febra pătată a Munților Stâncoși

Despre ce este vorba
Această boală, cauzată de căpușe, inclusiv căpușa de pădure, are o incidență crescută vara. Când nu e tratată la timp, rata mortalității poate ajunge la 20%, conform Centrului American de Control și Prevenire a Bolilor. 

Cum s-o previi
Ia aceleași precauții pe care le-ai folosi în timpul unei drumeții. Dacă odată întors acasă ai febră, greață și/sau dureri – iar mai târziu, urticarie –, mergi la doctor. Depistată la timp, boala e tratată ușor cu antibiotice.

 

Ed Stafford a străbătut pe lungime fluviul Amazon. Ce arme a folosit împotriva prădătorilor? „Pe durata celor 860 de zile, am estimat că aveam peste 500.000 de mușcături de țânțari. Loțiunea împotriva insectelor se spăla rapid de pe noi, întrucât transpiram excesiv. Ca să reduc din mâncărime am folosit antihistaminice. Pentru tratarea mușcăturilor mai severe, am avut mereu la mine un unguent cu hidrocortizon.“ Tu poți folosi și Fenistil Gel.

 

1
2
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here